A Skandináv design formaterveit az egyszerű, tiszta vonalak és a funkcionalitás jellemzi. A XX. század elején kezdett elterjedni, az 1950-es évektől már az öt skandináv ország aktívan alkotott e stílusban. A norvég, svéd, finn, dán és izlandi tervezők elsősorban háztartási cikkek, például bútorok, bútorkiegészítők és lámpák esetében ismertek, de a skandináv formatervezés kiterjed az ipari tervezésre is.


A klasszikus formaterv időtlen esztétikai értékkel bír, egyfajta etalonként szolgál, a tervezés évétől függetlenül naprakész. Vitatható, hogy pontosan mi tartozik ide, viszont tény, hogy időre van szükség egy adott tárgy formatervezési klasszikussá válásához. Ezek a gyakran egyszerű, lényegre törő formák erős hatást gyakorolva a társadalomra válnak ikonikus, nagy jelentéssel bíró klasszikusokká.


Neve a francia art décoratif kifejezés rövidítése, az I. világháború előtt megszületett iparművészeti irányzat. Az egész világon elterjedt stílus, melynek hatásai többek közt az építészetben, festészetben, a szobrászatban és a filmművészetben is megmutatkoznak. Az első modern világstílus, aminek eredete a francia szecesszióhoz vezethető vissza, gyakran a luxushoz kapcsolható, az elegancia egyik kifejezője lett.


A minimalista építészetben a formatervezési elemek az egyszerűség üzenetét közvetítik. Az alapvető geometriai formák, a dekoráció nélküli elemek, az egyszerű anyagok és a szerkezetek a rend érzetét és a minőséget testesítik meg. A stílus jellemzője, hogy az összes alkatrészt olyan szintre redukálnak, hogy abból senki sem távolíthat el további részleteket a formatervezés javítása érdekében.


WEBSHOPUNK-at folyamatosan töltjük fel új termékekkel, hogy minél kényelmesebben tudj otthonról vásárolni. A teljes kínálatunk megismeréséért, új belsőépítészeti lehetőségekért és inspirációkért lapozd végig online katalógusainkat, nyomtatott könyvek igényléséért és különleges ajánlatainkért pedig keress bennünket a lenti elérhetőségek egyikén!

 

Üzletünk címe: 1036 Budapest, Bécsi út 57-59.
Telefonszám: +36706344591
Email: info@smalldetails.hu

Nyitva tartás:
hétfőtől csütörtökig 10:00 – 16:00
pénteken és szombaton előjegyzés szerint
vasárnap: zárva

Időpont ide kattintva foglalható

webshop: smalldetails.hu