Biztonság és kényelem réz alkalmazásával

A réz újra reneszánszát éli: a csúcsminőségű, rendkívüli színvilágú, formagazdag, jól mintázható és környezetbarát anyag most higiéniai tulajdonsága miatt került újra a középpontba.

A természet fegyvere

A platina, az arany és az ezüst mellett a nemesfémek közé tartozó réz antimikrobiális hatása miatt építészeti érintőfelületeken (pl. kilincsek, fogantyúk) használva a fertőzések aránya jelentősen csökkenthető.

Tanulmányok sora igazolják (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3067274/), hogy a rézzel való érintkezés során a baktérium sejthártyája súlyosan sérül. Az anyag belsejében zajló ion alapú elektrokémiai folyamatokkal szemben esélytelen, azonnal elpusztul még mielőtt mutálódni vagy szaporodni tudna. A réz a vírusok ellen is hatásos.

 

 

Éljünk vele!

A réz felhasználását XX. században sajnos kiszorították az olcsóbb anyagok, mint például az alumínium vagy a műanyag. Ezeken akár napokig is vígan tanyázhatnak a kórokozók, egy kilincs esetében így tökéletes hordozóként utat biztosíthatnak a fertőzésekhez. Az építészetbe visszatérő önfertőtlenítő, higiénikus réz felületek akár egy újabb világméretű járvány elkerülését segítik a természet csodás fegyverének használatával, ugyanakkor egészségünk védelmét a vírusokkal szemben a mindennapokban is biztosítják.


WEBSHOPUNK-at folyamatosan töltjük fel új termékekkel, hogy minél kényelmesebben tudj otthonról vásárolni. A teljes kínálatunk megismeréséért, új belsőépítészeti lehetőségekért és inspirációkért lapozd végig online katalógusainkat, nyomtatott könyvek igényléséért és különleges ajánlatainkért pedig keress bennünket a lenti elérhetőségek egyikén!

 

Üzletünk címe: 1036 Budapest, Bécsi út 57-59.
Telefonszám: +36706344591
Email: info@smalldetails.hu

Nyitva tartás:
hétfőtől csütörtökig 10:00 – 16:00
pénteken és szombaton előjegyzés szerint
vasárnap: zárva

Időpont ide kattintva foglalható

webshop: smalldetails.hu