Budapest legújabb exkluzív fogantyúkat és kilincseket forgalmazó üzlete egy megnyitón prezentálja az egész világon elismert dán, holland, olasz, svéd, angol, portugál gyártók termékeit. Arne Jacobsen, Bob Manders, Piet Boon, Pininfarina kilincsek a Formani, Dline, Colombo Design, Pullcast, BB sweden, Armac Martin kínálatából.

Small Details bemutatkozó: Arne Jacobsen ajtókilincsétől a Formani kollekciójáig

„ THE DETAILS ARE NOT THE DETAILS. THEY MAKE THE DESIGN.“ – CHARLES EAMES

Időtállóak a művészi érték és a minőség szempontjából azok a szuperexkluzív fogantyúk és kilincsek, amelyeket Budapest legújabb lakberendezési design üzlete, a Small Details prezentál:

A d line vezető dán márka kollekciója a díjnyertes ajtókilincsek mellett 13 neves építész és tervező termékeinek széles választékát tartalmazza. A világ egyik legismertebb tervezője, Arne Jacobsen klasszikus ajtókilincsén túl találkozhatunk a Bjarke Ingels Group fürdőszoba- kollekciójával, valamint a 60-as és 70-es évek dán dizájn ikonikus formái mellett letisztult és korszerű formavilággal is.

A holland Formani luxusmárka különlegesen innovatív, exkluzív és kiváló minőségű termékek megalkotója. A Piet Boon, Bob Manders, Jan Des Bouvrie, Edward Van Vliet, Tord Boontje tervezőasztaláról kikerült ajtó- és ablakkilincsek tökéletes megoldásokat nyújtanak az építészet és belsőépítészet megkülönböztetetten magas igényű feladataihoz.

A 90 éves birminghami székhelyű Armac Martin az egyik legnépszerűbb angol bútorkiegészítőket gyártó cég, kollekciói a brit elegancia méltán szerethető stílusától válnak különlegessé.

Az észak-olaszországi Colombo Design 1990 óta kínál egyedi, minőségi megoldásokat a fogantyúk és fürdőszobai kiegészítők piacán. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát technológiákra, mindemellett fontos szempont a magasfokú funkcionalitás, tartósság és egyediség egy-egy termék kialakításánál. A gyártó nem köt semmilyen kompromisszumot a minőségben.

A vállalat felnőtt és gyermek célcsoport számára is kínál megoldásokat, ezért designerek széles körével dolgoznak együtt, hogy minél változatosabb és kifinomultabb formák közül lehessen válogatni. Tervezőik többsége olasz, viszont német, japán és holland művészek alkotásai is megtalálhatóak a Colombo Design repertoárjában, úgy mint PAOLO PININFARINA, TOMO KIMURA, PIET BILLEKENS, KONSTANTIN GRCIC, MOMO DESING VAGY A BARTOLI DESIGN,

Fia Berglund és Malin Bäccman fémek iránti szeretete és a formatervezés szenvedélye keltette életre 2008-ban a B&B Swedent. Számukra a legfontosabb, hogy tartós, időtálló fogantyúkat, bútorlábakat, akasztókat alkossanak, melyek látványát, illetve tapintását a felhasználók az évek múlásával és a mindennapi igénybevétel mellett is élvezzék és szeressék.

Az ékszertervezéstől a belsőépítészet felé fordult portugál Pullcast talán az egyik legkülönlegesebb fogantyúkat gyártó cég az egész világon. A természet ihlette, szemet gyönyörködtető kiegészítőiktől minden bútor igazán exkluzívvá varázsolható, amelynek nem tud ellenállni a tekintet. A Pullcast elkötelezett híve a kézművességnek, az ország legjobb mestereivel dolgoznak együtt és a legmagasabb minőségű anyagokat használják.

A Small Details bemutatódarabjai bárki számára megtekinthetők és megtapinthatók lesznek a Bálnában, ahol a megnyitó után egyes gyártók képviselői személyesen mutatják be kollekciójuk legizgalmasabb részleteit.